США вважають, що ATACMS краще використовувати для ударів по Криму - CNN

США вважають, що ATACMS краще використовувати для ударів по Криму - CNN

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 08:02  •  32061 перегляди

Read in English

США мають обмежений запас ракет ATACMS для України і вважають, що їх краще використовувати для ударів по Криму. Деякі чиновники занепокоєні, що Україна могла створити слабкі місця на своїй лінії фронту, направивши досвідчені сили в курську область.

США мають у своєму розпорядженні обмежений запас ракет дальнього радіусу дії ATACMS, які вони можуть передати Україні. Сполучені Штати вважають, що ATACMS краще використовувати для ударів по Криму, а не курській області рф. Про це пише CNN, передає УНН.

США також не хочуть дозволяти Україні використовувати зброю дальнього радіусу дії, надану США, в районі курська, заявили кілька чиновників - не через ризик ескалації, а через те, що США мають обмежений запас ракет дальнього радіусу дії, відомих як ATACMS, для надання Україні і вважають, що їх краще використовувати для подальшої атаки на окупований росією Крим

- пише CNN.

Деякі чиновники також висловили занепокоєння тим, що Україна, яка, за словами одного західного посадовця, направила деякі зі своїх більш досвідчених сил у курську область, могла створити слабкі місця на своїй власній лінії фронту, якими росія може скористатися, щоб закріпитися на території України.

"З військової точки зору це вражає", - сказав чиновник про операцію під курськом. Але Україна "направляє туди досить досвідчені війська, і вони не можуть дозволити собі втратити їх".

Нагадаємо 

The Washington Post із посиланням на радника Зеленського писало, що українські чиновники попросили Вашингтон дозволити їм використовувати американські ракети великої дальності ATACMS для ударів по аеродромах, які використовує рф.