США не змінюють позицію щодо далекобійних ударів по рф західною зброєю - Салліван

США не змінюють позицію щодо далекобійних ударів по рф західною зброєю - Салліван

Київ  •  УНН

24 жовтня 2024, 16:37 • 20432 перегляди

Read in English

Радник Білого дому Салліван підтвердив незмінність заборони на далекобійні удари по рф зброєю з американськими компонентами. Україна отримує значну підтримку для захисту суверенітету та є прикладом впровадження нових технологій.

Позиція США щодо надання дозволу Україні на далекобійні удари по росії західною зброєю зараз залишається незмінною. Про це заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван у Національному університеті оборони, передає УНН.

Салліван не пояснив причин такого рішення, але сказав: "Ми надаємо Україні величезний набір можливостей для захисту її суверенітету та територіальної цілісності, і я надзвичайно пишаюся двома з половиною роками зусиль, які ми доклали до мобілізації величезної кількості таких можливостей для України".

Стосовно ситуації він фронті він додав: "Виходячи з принципів здорового глузду, якщо є артилерійська система, яка веде вогонь по вас з-за кордону в Харкові чи в іншому місці вздовж українсько-російського кордону, ви повинні мати можливість стріляти у відповідь".

Але удари на дальню дистанцію зброєю з американськими компонентами, додав Салліван, Україні заборонені.

У контексті нових технологій радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван наголосив, що Україна під час війни є "живим прикладом" швидкого впровадження технологій, у тому числі технології з підтримкою штучного інтелекту на полі бою.

Столтенберг: кожна країна НАТО має сама вирішувати, чи дозволяти Україні використовувати далекобійні ракети проти Росії16 вересня 2024, 23:02 • 102381 перегляд