Справа про півмільйонний хабар заступника міністра енергетики: СБУ оприлюднила перехоплені розмови фігурантів корупційної схеми

Справа про півмільйонний хабар заступника міністра енергетики: СБУ оприлюднила перехоплені розмови фігурантів корупційної схеми

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 15:49  •  14344 перегляди

Read in English

СБУ оприлюднила перехоплені розмови учасників корупційної схеми з передачі гірничого обладнання. Заступник міністра енергетики підозрюється в отриманні хабара у 500 тис. доларів за сприяння цій оборудці.

Служба безпеки України опублікувала перехоплені розмови фігурантів масштабної корупційної схеми, у організації якої підозрюється заступник міністра енергетики України, передає УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

За матеріалами справи, в обмін на хабар у 500 тис. доларів чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.

За даними СБУ, йдеться про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському.

Нагадаємо

Раніше співробітники СБУ та НАБУ, за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Київської обласної прокуратури, а також за сприяння Міністра енергетики України, викрили відповідну корупційну схему і затримали чотирьох фігурантів провадження.

Наразі всім їм обрано запобіжні заходи. Досудове розслідування триває.