Щонайменше 40 людей загинули при спробах нелегально перетнути кордон України - ДПСУ

Щонайменше 40 людей загинули при спробах нелегально перетнути кордон України - ДПСУ

Київ  •  УНН

8 жовтня 2024, 13:01  •  8490 перегляди

Read in English

Речник ДПСУ повідомив про загибель 40 осіб при спробах нелегально перетнути кордон України. Більшість випадків сталися на річках, також люди гинули в горах через виснаження та незнання місцевості.

Станом на 8 жовтня, щонайменше 40 людей втратили життя під час спроб незаконно перетнути кордон. Більшість таких випадків траплялися на річках. Про це під час брифінгу в Media Center Ukraine заявив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає УНН.

Деталі

Щонайменше 40 осіб втратили своє життя, намагаючись подолати лінію кордону в незаконний спосіб. Більшість таких випадків відбулося по річках. Фактично люди тонули, не оцінивши свої сили. Деякі річки є досить підступні, маючи коріння дерев, які людина не бачить, куди її може затягнути

- заявив Демченко. 

Також за його словами, є випадки коли люди фактично блукали по важкодоступних гірських місцевостях й не знаючи місцевості та не розуміючи, як їм вийти з лісових хащ.

Ймовірно, переплив Тису: на Закарпатті прикордонники зафіксували бурого ведмедя6 жовтня 2024, 09:47 • 23682 перегляди

Неодноразово прикордонники рятували життя людям, які днями гуляли горами, але фактично були досить виснаженими через те, що йшли на такі необдумані кроки

- додає посадовець. 

Нагадаємо

Навесні на Закарпатті прикордонники врятували трьох молодиків, які намагались нелегально потрапити до Румунії і заблукали.