рф підозрюють у закладенні пристрою в літак, який спричинив пожежу на складі у Британії - Guardian

рф підозрюють у закладенні пристрою в літак, який спричинив пожежу на складі у Британії - Guardian

Київ  •  УНН

17 жовтня 2024, 00:55  •  10706 перегляди

Read in English

Британська контртерористична поліція розслідує причетність рф до пожежі на складі DHL у Бірмінгемі. Підозрюють, що запалювальний пристрій був закладений у посилку, доставлену літаком.

Британська контртерористична поліція перевіряє причетність росії до пожежі на складі логістичної компанії DHL у Бірмінгемі через закладання пристрою в один із вантажів, який перевозився літаком. Про це повідомляє The Guardian, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що інцидент на бірмінгемському складі DHL стався 22 липня. У результаті пожежі, що виникла через запалювальний пристрій в одній із посилок, ніхто не постраждав.

За даними розслідування, як пише видання, посилка прибула на склад повітряним шляхом, хоча невідомо, у вантажному чи пасажирському літаку або куди саме вона прямувала.

У зв'язку з пожежею в Бірмінгемі наразі нікого не арештували, розслідування триває.

Схожий інцидент також стався в Німеччині наприкінці липня. Тоді на іншому об'єкті DHL в Лейпцигу загорілась підозріла посилка. Так, правоохоронці намагаються встановити зв’язок між цими двома подіями, пише газета.

У матеріалі також йдеться, що про інцидент у Бірмінгемі стало відомо лише після спільних розслідувань The Guardian та німецьких телекомпаній WDR і NDR. Це викликало запитання, чому влада не повідомила про це раніше.

Як пише видання, британські правоохоронці підозрюють, що інцидент із загорянням є частиною кампанії, яку проводили російські шпигуни по всій Європі у 2024 році.

За словами голови військової розвідки Великої Британії Кена Маккаллума, російська розвідка поставила собі за мету "створити хаос на британських і європейських вулицях".

Водночас голова британської розвідки звинуватив росію в "небезпечних діях, що здійснюються зі зростаючою нерозсудливістю", а також заявив, що змова була контрпродуктивною для Кремля, оскільки "призвела до посилення оперативної координації з партнерами по всій Європі й за її межами", пише The Guardian.

У кількох казармах Бельгії посилили заходи безпеки через загрозу диверсій 12 жовтня 2024, 18:29 • 26544 перегляди