Олімпіада в Парижі: британська бігунка подолала марафон зі зламаною ногою

Олімпіада в Парижі: британська бігунка подолала марафон зі зламаною ногою

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 18:10  •  15469 перегляди

Read in English

Роуз Гарві фінішувала 78-ю на Олімпіаді-2024, пробігши марафон зі стресовим переломом стегнової кістки. Спортсменка відчувала біль, але вирішила завершити дистанцію, щоб здійснити свою олімпійську мрію.

Британська спортсменка Роуз Гарві пробігла жіночий марафон на Олімпійських іграх-2024 зі зламаною ногою. Про це бігунка розповіла в Instagram, передає УНН.

Деталі

На Олімпіаді-2024 на марафонській дистанції усього перетнути фінішну межу змогли 80 легкоатлеток, тоді як 11 не завершили забіг. Серед 80 спортсменок, що подолали 42 кілометри траси, — 31-річна британка Гарві, яка фінішувала 78-ю з особистим рекордом сезону (2:51.03 години).

Згодом вона опублікувала фото на милицях. Спортсменка розповіла, що відчувала дискомфорт у стегні ще під час тренувань, але сподівалась, що зможе без проблем подолати дистанцію. Однак під час марафону Харві все ж не уникла травми.

Image

Тренування були фантастичними, але потім у мене з’явилося напруження в стегні. Ми всі були оптимістично налаштовані, що трохи адреналіну в день гонки допоможуть пробігти марафон Пробігши пару миль , я швидко зрозуміла, що цього не станеться. Подальша (дистанція - ред,) була болісною битвою. Виявилося, у мене стався стресовий перелом стегнової кістки

- розповіла Гарві. 

За її словами, під час забігу вона часто думала про те, щоб зійти з дистанції, проте їй таки вдалось фінішувати. . Вона наголосила, що хотіла здійснити свою мрію та пробігти марафон на своїх дебютних Олімпійських іграх.

Постійно казала собі посміхатися, вбирати енергію неймовірного натовпу і просто переставляти одну ногу на іншу. Це те, що я ніколи не забуду — участь в Олімпійських іграх. Можливість розділити гонку з багатьма моїми чудовими друзями та сім’єю означало для мене все

- підсумовує Гарві. 

Олімпіада-2024: Україна завершує виступи з 12 медалями11 серпня 2024, 11:20 • 115273 перегляди