На Запоріжжі фермер знайшов 500-кілограмову авіабомбу ФАБ на полі

На Запоріжжі фермер знайшов 500-кілограмову авіабомбу ФАБ на полі

Київ  •  УНН

2 жовтня 2024, 11:32  •  11443 перегляди

Read in English

Місцевий аграрій виявив на своєму полі фугасну авіаційну бомбу ФАБ-500. Сапери ДСНС вилучили та знищили вибухонебезпечний предмет, закликаючи не чіпати підозрілі знахідки.

У Запорізькій області місцевий аграрій виявив на своєму полі фугасну авіаційну бомбу ФАБ-500, сапери вилучили та знищили вибухонебезпечний предмет, повідомили у середу у ДСНС України у соцмережах, пише УНН.

Деталі

"На Запоріжжі місцевий аграрій знайшов на своєму полі п'ятисоткілограмову фугасну авіаційну бомбу ФАБ-500", - ідеться у повідомленні.

Чоловік, як вказано, одразу викликав саперів ДСНС, які за допомогою спецтехніки вилучили й транспортували вибухонебезпечний предмет до спеціально підготовленого місця та знищили.

"Якщо ви побачили щось підозріле, будь ласка, не підходьте до знахідки, не чіпайте руками", - наголосили у ДСНС.

Додатково

Експерти КНДІСЕ раніше розповіли, чому ворог почав для атак по Україні частіше використовувати керовані авіаційні бомби.

"Ракети та "шахеди" – це відносно лімітована та більш матеріально затратна для ворога зброя. Її запаси вони системно намагаються поповнювати різними шляхами, однак загалом ідеться про виробництво з нуля. Водночас у росіян на складах накопичилися десятки тисяч авіаційних бомб, якими можна споряджати літаки прифронтової авіації", - зазначили експерти.

Просто та дешево: у КНДІСЕ показали модуль, за допомогою якого росіяни скидають свої бомби на Україну (відео)16 липня 2024, 11:57 • 124646 переглядiв