Молдова створить окрему систему для обліку українських біженців

Молдова створить окрему систему для обліку українських біженців

Київ  •  УНН

26 серпня 2024, 15:39  •  12370 перегляди

Read in English

У Молдові запроваджують нову інформаційну систему UAHELP для обліку центрів розміщення українських біженців. Система відстежуватиме розподіл допомоги та створить базу даних запитів біженців.

У Молдові створять нову державну інформаційну систему UAHELP, де вестимуть облік центрів розміщення українських біженців. Про це пише Newsmaker, передає УНН.

Деталі

 В облік потраплять українські біженці та їхні постояльці, одержувачі допомоги і молдовські сім'ї, які приймають у себе біженців. 

Очікують, що 28 серпня уряд Молдови схвалить регламент системи UAHELP.

Реєструвати в системі будуть і молдовські сім'ї, які приймають у себе щонайменше двох біженців на час від семи днів і довше, і самих біженців, які отримують допомогу від партнерів з розвитку.

Інформаційна система UAHELP дасть змогу відстежувати облік і розподіл грошової підтримки, наданої переміщеним особам, зокрема грошової допомоги, виданої сім'ям, що приймають, міжнародними партнерами

- пояснює молдовське Мінпраці. 

Я вважаю, що інтеграцію українських біженців потрібно посилити – комісар Ради Європи3 липня 2024, 09:57 • 39151 перегляд

Доповнення

У рамках UAHELP також створять базу даних усіх запитів біженців, які надходять на "зелену лінію" і в центри розміщення біженців.

Очікується, що інформація на сайті буде доступна румунською, українською, англійською та російською мовами. 

Перший рік роботи системи профінансують партнери з розвитку, у 2026 році з держбюджету на це виділять 100 тисяч леїв. 

Нагадаємо

У Берліні відкинули вимоги виплачувати українським біженцям замість громадянської допомоги (Bürgergeld) менш щедру допомогу.