Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ близько 20 зразків бронемашин із захистом від мін та засідок

Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ близько 20 зразків бронемашин із захистом від мін та засідок

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 11:27  •  18255 перегляди

Read in English

Міністерство оборони України з початку широкомасштабного вторгнення рф кодифікувало близько 20 зразків бойових броньованих машин типу MRAP. Ці машини мають посилений захист від мін та засідок.

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило близько 20 зразків бойових броньованих машин типу MRAP з початку широкомасштабного вторгнення рф . Ці машини мають посилений захист від мін та засідок. Про це повідомили в оборонному відомстві, передає УНН

З початку широкомасштабного вторгнення рф Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах близько 20 зразків бойових броньованих машин, створених за принципом MRAP

- йдеться у повідомленні Міноборони. 

Бронемашини MRAP (від англ. Mine Resistant Ambush Protected – захист проти мін і засідок) - клас військової техніки з посиленим балістичним захистом корпусу, випущених оборонними концернами США, Великої Британії, Австралії, Туреччини тощо.

Бронемашини, створені за принципом MRAP, складаються з капсули, що забезпечує захист особового складу під час підриву. Двигун та колеса виступають у ролі вибухопоглинаючих елементів, які приймають на себе всю кінетичну енергію від вибуху міни, зберігаючи цілісність модуля.

Арсенал броньованих засобів українського війська поповнила й продукція українських виробників сектору ОВТ, створена за цією технологією.

Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ українську башту для М1135 серпня 2024, 13:34 • 29904 перегляди