Microsoft відключає російські компанії від хмарних сервісів - ЗМІ

Microsoft відключає російські компанії від хмарних сервісів - ЗМІ

Київ  •  УНН

4 вересня 2024, 11:39  •  9505 перегляди

Read in English

Microsoft почала відключати російські компанії від хмарних сервісів, включаючи Microsoft 365 та Teams. Нові санкції торкнулися всіх юридичних осіб, зареєстрованих у Росії, крім мультинаціональних компаній.

Днями російські компанії зіткнулися з відключенням підписок на хмарні сервіси Microsoft. Про це пише The Moscow Times, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що росіяни скаржаться, що у багатьох клієнтів Microsoft  у консолі адміністрування статус підписок змінився на disabled. Обмеження стосуються М365 (Microsoft 365, - ред.), О365 (Office 365, - ред.), EMS (Express Mail Service, - ред.). Teams (центр командної роботи в Microsoft 365 - ред.) недоступний користувачам.

У Microsoft попередили, що російські кібератаки стають дедалі агресивнішими14 червня 2024, 12:40 • 14245 переглядiв

Доповнення

Окрім того, стало  відомо, що 2 вересня Microsoft ввів нові санкції проти російського бізнесу, відрізавши корпоративним клієнтам з рф доступ до деяких хмарних підписок. 

Попередньо нові обмеження торкнулись всіх юридичних осіб, зареєстрованих у росії, однак вони не торкнуться мультинаціональних компаній (MNC), які належать іноземним юрособам або перебувають під їх контролем.

Нагадаємо

З 15 травня більша частина російських організацій позбулися своїх підписок на хмарні сервіси Microsoft, такі як Visio Online, Project Online і Power BI.