Лубінець про Курщину: військові кожного дня збільшують обмінний фонд, це підсилює позиції України

Лубінець про Курщину: військові кожного дня збільшують обмінний фонд, це підсилює позиції України

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 17:19  •  19983 перегляди

Read in English

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець заявив про позитивні тенденції в обміні полоненими завдяки діям ЗСУ в Курській області РФ. Це підсилює позиції України та наближає повернення українських героїв додому.

Українські військові збільшують обмінний фонд під час операції в курській області рф. Це підсилює позиції України. Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, та додав, що сподівається, що скоро суспільство побачить повернення українських героїв та героїнь, передає УНН.

На запитання, чи планується дата першого обміну військових, які були захоплені в полон на Курщині, чи розмовляв він про це з москальковою, Лубінець відповів: "Я публічно сказав, що дійсно російська сторона вперше проявила ініціативу щодо обговорення деяких деталей. Журналісти, які вперше від мене почули цю інформацію написали, що я вже з москальковою переговорив…Насправді деталей я ніколи не розкриваю…Тому єдине, що я можу публічно підтвердити, що дійсно у нас відбувається комунікація, як й відбувалася".

Лубінець заявив, що завдяки українським військовим кожного дня збільшується обмінний фонд.

Чи бачу я зараз більш позитивні тенденції? Так, дійсно і в першу чергу я це пов’язую з подіями, які відбуваються в курській області. Саме завдяки нашим хлопцям та дівчатам, які зі зброєю в руках кожного дня збільшують обмінний фонд. Це підсилює наші позиції. Я дуже сподіваюсь, що суспільство побачить останній етап наших консультацій, комунікацій, перемовин, а саме фізичне повернення наших героїв, героїнь додому

- повідомив Лубінець.

Доповнення

Уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець провів розмову із російською омбудсменкою тетяною москальковою з приводу обміну полоненими на тлі наступу ЗСУ в курській області.

The Independent повідомляло, що у курській області ЗСУ захопили у полон близько 2000 російських солдатів.

До переговорної групи щодо обміну полоненими з рф долучили СБУ, ЗСУ та ГУР - Малюк15 серпня 2024, 18:11 • 84257 переглядiв