Кабмін затвердив створення нової системи “е-Консул”

Кабмін затвердив створення нової системи “е-Консул”

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 11:39  •  22826 перегляди

Read in English

Уряд України затвердив положення про створення системи "е-Консул" для автоматизації консульських послуг. МЗС доручено ввести систему в експлуатацію в межах бюджету та за рахунок міжнародної допомоги.

Кабінет міністрів затвердив положення про створення інформаційно-комунікаційної системи "е-Консул", яка дозволить цифровізувати та автоматизувати консульські послуги.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

Деталі

Затверджено положення про інформаційно-комунікаційну систему "е-Консул", що визначає мету, основні завдання, структуру, функціональні можливості та суб’єктів інформаційно-комунікаційної системи "е-Консул", її функціонування та використання

- повідомив Мельничук.

Він додав, що МЗС України доручено забезпечити введення в експлуатацію інформаційно-комунікаційної системи "е-Консул" в межах видатків, передбачених у державному бюджеті на відповідний рік, а також за рахунок міжнародної технічної допомоги, інших джерел, не заборонених законодавством.

Нагадаємо

Міністерство закордонних справ України планує втілити масштабну політику цифровізації, зокрема і консульських послуг для українців за кордоном. Ідея МЗС полягає в тому, щоб через цифровізацію перевести частину в дистанційний формат, щоб зменшити навантаження на консулів та дати громадянам безперешкодний доступ до цих послуг.