Глава НАТО Рютте закликає союзників ігнорувати брязкання зброєю путіна

Глава НАТО Рютте закликає союзників ігнорувати брязкання зброєю путіна

Київ  •  УНН

11 жовтня 2024, 18:13  •  23937 перегляди

Read in English

Новий генсек НАТО Марк Рютте заявив, що альянс не буде слухати погрози путіна. Він наголосив на важливості продовження військової допомоги Україні та нарощування промислового виробництва.

Союзники НАТО "не повинні і не будуть" слухати брязкання зброєю російського диктатора володимира путіна, тому що альянс сильний і може відповісти на будь-які загрози. Про це заявив Sky News новий глава НАТО Марк Рютте, передає УНН.

Марк Рютте заявив, що щорічні ядерні навчання країн-членів НАТО, які розпочинаються наступного тижня, посилають противникам чіткий сигнал про те, "що ми готові... відповісти на будь-яку загрозу".

Колишній прем'єр-міністр Нідерландів також говорив про війну росії в Україні.

На запитання, чи слабша Україна через те, що такі союзники, як Велика Британія і США, ще не дали Києву дозволу на використання своєї далекобійної зброї, такої як британські крилаті ракети Storm Shadow, проти цілей на території Росії, глава НАТО відповів: "Я не впевнений".

Він продовжив: "Існує ризик, що ми повністю зосередимося на одній системі озброєння, і тоді це стане справою дня... Щоб бути абсолютно ясним, головне питання тут - забезпечити, щоб військова допомога й надалі надходила до України, щоб ми також нарощували промислове виробництво в Україні, допомагали їм із цією масштабною логістикою, і тоді одна система озброєння не змінить результат війни".

Нагадаємо

Раніше Путін попередив, що він розглядатиме використання Україною західних ракет великої дальності на території Росії як пряму участь держав НАТО у війні.

"Це суттєво змінить саму суть, природу конфлікту", - сказав він минулого місяця.