$42.180.00
49.230.00
Графіки відключень електроенергії

Держпродспоживслужба контролюватиме маркування "без антибіотиків" на курятині

Київ • УНН

 • 14127 перегляди

КИЇВ. 4 березня. УНН. Незабаром українські виробники курятини зможуть маркувати свою продукцію знаком “без антибіотиків” — але тільки ті, які пройшли відповідний аудит. Процес контролюватиме Держпродспоживслужба та Асоціація “Союз птахівників”, повідомляє УНН.

Держпродспоживслужба контролюватиме маркування "без антибіотиків" на курятині

“Тішуся тим, що ми були долучені до розробки цього проекту. Ми приймали активну участь у напрацюванні деяких моментів цієї програми”, — зазначив на прес-конференції директор Департаменту безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини Держспоживслужби Борис Кобаль.

Результати моніторингу української курятини будуть відомі вже за місяць.

Нагадаємо, моніторинг вітчизняних виробників курятини щодо застосування антибіотиків при виробництві розпочато 1 січня 2020 року, за ініціативи найбільш свідомих українських виробників курятини та яєць. Мова про:

  • Групу компаній МХП (ТМ “Наша Ряба”);
  • ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”);
  • ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без антибіотиків і без кліток: найбільший виробник курятини МХП розповів про догляд за птицею

За підсумками аудиту українські виробники м’яса птиці зможуть маркувати свій продукт знаком “без антибіотиків”. Такий знак матиме три класи: “А” (використання антибіотиків заборонено як на батьківському, так і на промисловому стаді); “В” (допускається застосування антибіотиків із метою лікування батьківського стада) і “С” (допускається застосування антибіотиків при вирощуванні на продуктивному стаді).