Держпродспоживслужба контролюватиме маркування "без антибіотиків" на курятині

Держпродспоживслужба контролюватиме маркування "без антибіотиків" на курятині

Київ  •  УНН

 • 14068 перегляди

КИЇВ. 4 березня. УНН. Незабаром українські виробники курятини зможуть маркувати свою продукцію знаком “без антибіотиків” — але тільки ті, які пройшли відповідний аудит. Процес контролюватиме Держпродспоживслужба та Асоціація “Союз птахівників”, повідомляє УНН.

“Тішуся тим, що ми були долучені до розробки цього проекту. Ми приймали активну участь у напрацюванні деяких моментів цієї програми”, — зазначив на прес-конференції директор Департаменту безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини Держспоживслужби Борис Кобаль.

Результати моніторингу української курятини будуть відомі вже за місяць.

Нагадаємо, моніторинг вітчизняних виробників курятини щодо застосування антибіотиків при виробництві розпочато 1 січня 2020 року, за ініціативи найбільш свідомих українських виробників курятини та яєць. Мова про:

  • Групу компаній МХП (ТМ “Наша Ряба”);
  • ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”);
  • ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без антибіотиків і без кліток: найбільший виробник курятини МХП розповів про догляд за птицею

За підсумками аудиту українські виробники м’яса птиці зможуть маркувати свій продукт знаком “без антибіотиків”. Такий знак матиме три класи: “А” (використання антибіотиків заборонено як на батьківському, так і на промисловому стаді); “В” (допускається застосування антибіотиків із метою лікування батьківського стада) і “С” (допускається застосування антибіотиків при вирощуванні на продуктивному стаді).