білорусь має розбиратися з рф щодо безпілотників у своєму небі – ОТУ "Сіверськ"

білорусь має розбиратися з рф щодо безпілотників у своєму небі – ОТУ "Сіверськ"

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 12:14  •  20582 перегляди

Read in English

Речник ОТУ "Сіверськ" заявив, що російські ударні БПЛА літали через білорусь. Ситуація на кордоні з білоруссю стабільна, але Україна готова до оборони з урахуванням досвіду повномасштабного наступу.

білорусь має розбиратися щодо безпілотників у своєму повітряному просторі з росією, бо саме російські ударні БПЛА літали маршрутом через білорусь. Про це заявив речник оперативно-тактичного угрупування "Сіверськ" Вадим Мисник в ефірі Радіо Свобода (проєкт "Свобода.Ранок"), передає УНН.

За словами Мисника, такі маршрути безпілотників фіксувались "останнім часом".

"Вони там у себе можуть збивати щось у своєму повітрі, бо останні дні, тиждень тому, два тижні, фіксувалося неодноразово, коли саме російські ударні безпілотні літальні апарати такими маршрутами через Чернігівщину і далі на білорусь заходили. Такі випадки були. Тому що і як у них там літає – вони мають між собою розбиратися з росією", – розповів Мисник.

Він зазначив, що наразі оперативна обстановка на кордоні з білоруссю не змінилася.

"Система оборони охоплює кордони України й з білоруссю, і з росією. Сили оборони готові до оборони і вже врахували досвід повномасштабного наступу".

"На ділянці кордону з білоруссю, що стосується Чернігівщини, значних змін оперативна ситуація не зазнала. Ми уважно спостерігаємо за розвитком подій. Неодноразово чули заяви військово-політичного керівництва білорусі про різні активізації своїх дій або перевірки бойової готовності і так далі. Але ми уважно слідкуємо не за словами, а за діями. Ми не робимо винятків, систему оборони ми будуємо єдину: як з боку рф, так і з боку білорусі. Вона створена, вона укріплена, ми враховуємо досвід попередніх подій", – заявив Мисник.

У Держприкордонслужбі не виключили, що білорусь буде вимушена переміщувату техніку і сили "для картинки"12 серпня 2024, 07:10 • 27109 переглядiв

Доповнення

11 серпня Демченко повідомляв, що ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається стабільною та повністю контрольованою, проте знову зростає напруженість через активізацію білорусі, яка "підігрує" інтересам росії.

Контекст

лукашенко виступив з твердженням, що 9 серпня ППО збила кілька цілей, імовірно дронів, над територією білорусі. За його словами, вони прилетіли з України, але доказів не надав.

Міністр оборони рб віктор хренін після цього заявив, що у білорусі посилюють угруповання військ у районах поблизу кордону з Україною, відправляючи у тому числі "Іскандери" та РСЗВ.

лукашенко хоче відвернути увагу України: у ЦПД пояснили, навіщо білорусь стягує війська до кордонів10 серпня 2024, 12:54 • 40427 переглядiв