Бельгія профінансує проекти з відбудови в Україні на 150 млн євро: підписали угоду

Бельгія профінансує проекти з відбудови в Україні на 150 млн євро: підписали угоду

Київ  •  УНН

17 липня 2024, 10:53  •  22616 перегляди

Read in English

Бельгія надасть 150 мільйонів євро на фінансування проектів з відновлення енергетичної та соціальної інфраструктури в Київській та Чернігівській областях України.

Бельгія надасть 150 мільйонів євро на фінансування проектів з відновлення, у тому числі енергетичної та соціальної інфраструктури в Київській та Чернігівській областях, повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши, що підписано відповідну угоду з прем’єр-міністром Бельгії Александером Де Кроо, пише УНН.

Деталі

"Бельгія профінансує проєкти відбудови в Україні на 150 млн євро. Угоду, яка дає старт цим проєктам, підписали з Прем’єр-міністром Бельгії Александером Де Кроо під час онлайн-зустрічі. Зокрема кошти будуть спрямовані на відновлення енергетичної та соціальної інфраструктури у Київській і Чернігівській областях", - написав Шмигаль у Telegram.

З його слів, підписана угода спрощує реалізацію спільних програм і проєктів, сприятиме відновленню, економічному і соціальному розвитку нашої держави. Також згідно з угодою, Бельгійська агенція розвитку Enabel відкриє своє представництво в Україні.

"Дякуємо Бельгії за непорушну підтримку України в боротьбі за нашу свободу, незалежність і європейське майбутнє", - зазначив він.

Зеленський зустрівся з керівниками обласних адміністрацій: обговорив енергетику, безпеку та співпрацю з США15 липня 2024, 10:10 • 25457 переглядiв