Байден засумнівався у мирній передачі влади у разі поразки Трампа на виборах

Байден засумнівався у мирній передачі влади у разі поразки Трампа на виборах

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 22:25  •  11332 перегляди

Read in English

Президент США Джо Байден висловив сумніви щодо мирної передачі влади, якщо Дональд Трамп програє вибори Камалі Харріс. Байден вважає, що Трамп серйозно говорить про можливу 'криваву лазню' у разі поразки.

Президент США Джо Байден не впевнений, що передача влади після президентських виборів у країні пройде мирно, якщо республіканець Дональд Трамп програє кандидату від демократів та нинішньому віце-президенту Камалі Харріс. Таку думку він висловив в інтерв'ю телекомпанії CBS, передає УНН.

Деталі

"Якщо Трамп програє, я в цьому не впевнений", - сказав Байден, відповідаючи на запитання про те, чи буде мирною передача влади у січні, коли в США має відбутися інавгурація нового глави держави.

"Він має на увазі саме те, що говорить. Ми не сприймаємо його серйозно. Він саме це і має на увазі: всі ці слова про те, що якщо він програє, буде кривава лазня", - додав Байден.

Контекст

Президентські вибори у країні відбудуться 5 листопада. Передбачалося, що Демократичну партію на них представлятиме Байден, проте після свого провального виступу на червневих теледебатах із Трампом він прийняв рішення вийти з перегонів та підтримав висування на найвищу державну посаду США Гарріс. Кандидатом у президенти США від республіканців висунутий Трамп.

Байден скликає групу нацбезпеки через загрозу атаки Ірану на Ізраїль6 серпня 2024, 05:05 • 125577 переглядiв