Арештовані активи в управлінні АРМА будуть продавати через онлайн-аукціони Прозорро.Продажі

Арештовані активи в управлінні АРМА будуть продавати через онлайн-аукціони Прозорро.Продажі

Київ  •  УНН

16 листопада 2023, 02:23  •  29737 перегляди

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає реалізацію арештованих активів в управлінні Агентства з розшуку та менеджменту активів через онлайн-аукціони в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі. Про це повідомило міністерство економіки України, пише УНН.

Цитата

«Уряд унормував проведення онлайн-аукціонів з продажу арештованих активів — це важливий крок до прозорої реалізації такого майна, що забезпечить збільшення надходжень до державного бюджету. Ухвалене рішення — можливість і для потенційних покупців та інвесторів вперше відкрито позмагатися за такі активи за прозорими і конкурентними правилами»,- заявив заступник Міністра економіки України Олексій Соболев.

Деталі

Підтримана постанова дозволить забезпечити продаж активів в управлінні АРМА на електронних аукціонах у системі Прозорро.Продажі. Зокрема це активи, що арештовані у кримінальних провадженнях та ті, що отримані в результаті санкцій. Таке майно реалізовуватиметься шляхом торгів на понад 20 ринках у прозорий та відкритий спосіб.

Участь в аукціонах з продажу арештованих активів зможуть взяти всі охочі, крім осіб, пов’язаних із державою-агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велику приватизацію через систему Прозорро.Продажі запустять у липні - Мінекономіки