zrobyly-podarunok-voroham-yevropy-v-yevrokomisii-doriknuly-orhanizatoram-ievrobachennia-cherez-zaboronu-praporiv-yes

Зробили подарунок "ворогам Європи": в Єврокомісії дорікнули організаторам "Євробачення" через заборону прапорів ЄС

 • 15100 переглядiв

Рішення Європейської мовної спілки (EBU) заборонити глядачам розгортати прапори ЄС  під час фіналу "Євробачення - 2024" стало подарунком "ворогам Європи", заявив віцепрезидент Єврокомісії Маргарітіс Схінас. Про це УНН повідомляє із посиланням на  Politico. 

"Те, що зробив EBU, просто вражає уяву", - сказав Схінас.  

За словами віцепрезидента, рішення EBU "вперше" виключити прапори, відмінні від прапорів країн-учасниць, було несвоєчасним, з огляду на європейські вибори, що відбудуться наступного місяця. Також в той час, коли тисячі грузинських демонстрантів вийшли на вулиці Тбілісі на підтримку демократичних цінностей, які представляє ЄС.

Представник очільниці Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн також розкритикував рішення EBU, сказавши:  

"Заборона прапора, який є прапором усіх членів ЄС та інших членів Ради Європи, що беруть участь у конкурсі, і який часто майорить поруч із національними прапорами на громадських будівлях, звичайно, викликає жаль".

"До європейських виборів залишилося менш як місяць, хто виграє від заборони прапора ЄС на "Євробаченні"? Тільки євроскептики і вороги Європи", - додав комісар. 

Своєю чергою, представник EBU заявив, що політика щодо прапорів на "Євробаченні" цьогоріч "така сама, як і 2023 року": фанатам дозволено приносити тільки прапори "країн-учасниць і райдужні/прайдові прапори". Однак на записах торішнього заходу чітко видно десятки прапорів ЄС у залі, зазначає Politico. 

Схінас сказав, що в понеділок порушить це питання з керівництвом EBU. "Я поговорю з ними. Я не дозволю цьому пройти повз. Я вимагатиму пояснень і роз'яснень", - сказав він.

Доповнення 

Цього року пісенний конкурс, що проходив у Швеції, став одним із найсуперечливіших у своїй історії. 

Нідерландський співак Йост Кляйн був дискваліфікований з пісенного конкурсу "Євробачення" за порушення правил через неналежну поведінку щодо члена команди після певного інциденту.

 На фіналі Євробачення 2024 переможець Nemo випадково розбив скляний мікрофон.

Популярні

Новини по темі

За два тижні на Одещині зійдуть перші паростки бавовни: фото

 • 38245 переглядiв