zelenskyi-domovyvsia-z-prezydentom-lytvy-pro-dvostoronniu-uhodu-v-ramkakh-deklaratsii-g7

Зеленський домовився з президентом Литви про двосторонню угоду в рамках декларації G7

 • 14198 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський привітав литовського лідера з переобранням, обговорив майбутні міжнародні заходи та домовився про підписання двосторонньої угоди найближчим часом.

Президент України Володимир Зеленський привітав литовського лідера Гітанаса Наусєду з перемогою на виборах. Окрім того, під час розмови сторони домовились про підписання двосторонньої угоди. Про це пише УНН з посиланням на заяву глави держави у Telegram-каналі.

Деталі

Дорогою до Іспанії провів телефонну розмову з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою. Привітав його з переконливою перемогою на виборах і побажав наснаги в подальшій роботі для процвітання Литви

- розповів Зеленський. 

За його словами, вони обговорили підготовку до важливих міжнародних заходів – Саміту миру у Швейцарії, Саміту Європейської ради та Саміту НАТО.

Зеленський прибув до Іспанії: планує підписати безпекову угоду та обговорити військову допомогу27.05.24, 13:32

Президент України наголосив, що Наусєда особисто докладає чимало зусиль, щоб ці заходи завершились успіхом для Києва, європейської єдності та глобальної безпеки.

Домовилися найближчим часом підписати двосторонню угоду в межах декларації G7, укладеної саме у Вільнюсі

- підсумував Володимир Зеленський. 

Нагадаємо

Президент Литви Гітанас Науседа переобрався на другий термін, набравши 75% голосів у другому турі президентських виборів. Другий кандидат - прем'єр-міністрка Інгріда Шимоніте набрала 22%. 

Популярні

Новини по темі

Стан прем'єра Словаччини Фіцо покращується - уряд

 • 14477 переглядiв

В Іспанії Зеленського особисто зустрів Король Феліпе VI

 • 18463 переглядiв