z-liuksemburhom-hotuiut-bezpekovu-uhodu-kraina-pidtverdyla-uchast-u-samiti-myru-zelenskyi

З Люксембургом готують безпекову угоду, країна підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

 • 24814 переглядiв

Президент Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Люксембургу очікування від мирного саміту у Швейцарії, готовність Люксембургу протидіяти російській дезінформації, а також можливість фінансування Люксембургом оборонної підтримки України через двосторонню безпекову угоду.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що обговорив з прем'єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом, який підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії, очікування від конференції, а також можливість фінансування Люксембургом оборонної підтримки України, що мають зафіксувати у двосторонній безпековій угоді, пише УНН.

Деталі

"Провів телефонну розмову з премʼєр-міністром Люксембургу Люком Фріденом. Обговорили очікування від інавгураційного Саміту миру у Швейцарії. Я радий, що Люксембург підтвердив свою участь, а також готовність працювати з країнами, які перебувають під російським інформаційним впливом", - вказав Зеленський у X.

З його слів, "також проговорили можливість фінансування Люксембургом оборонної підтримки для України". "Готуємося зафіксувати це у двосторонній безпековій угоді", - повідомив Президент.

Естонія та Люксембург оголосили про нову фінансову допомогу для ІТ-коаліції з підтримки України - Міноборони 08.04.24, 17:03

Популярні

Новини по темі

Саміт миру: прем'єр Швеції підтвердив Зеленському свою участь

 • 107996 переглядiв