yakshcho-vyrishyte-zalyshytysia-pomrete-u-ssha-mer-tampy-poperedyv-horodian-pro-nebezpeku

Якщо вирішите залишитися - помрете: у США мер Тампи попередив городян про небезпеку через ураган "Мілтон"

 • 10181 переглядiв

У США напружені через швидкий прихід урагану "Мілтон". Мер Тампи попередив жителів, що якщо вони вирішать залишитися в зонах евакуації під час урагану Мілтон, вони загинуть.

Пише УНН із посиланням на ANSA.

Ураган Мілтон наближається до Флориди. Мер Тампи, округ Хиллсборо заявив, що ті, хто не евакуювалися, - загинуть.

Його потенційна загроза катастрофічна

- підкреслив Джейн Кастор. 

Проходження урагану "Мілтон" може стати одним із найжорстокіших за останні 100 років.

Відповідно до останнього бюлетеня Американського центру спостереження за ураганами (NHC), у зв'язку з "руйнівними" вітрами у понад 280 км/год існує побоювання "руйнівних" хвиль. Нещодавно ураган досяг категорії 5 (максимальний за шкалою Саффіра-Сімпсона). Але згодом його рівень був знижений до категорії 4, як повідомляє Національний центр ураганів США.

Губернатор-республіканець Рон ДеСантіс попередив у понеділок, що Мілтон є "лютим" ураганом. "У вас є час піти, тому, будь ласка, зробіть це", — закликав він мешканців зон ризику. Щоб полегшити цю евакуацію, влада Флориди оголосила, що зробить платні послуги безкоштовними.

Очікується, що Мілтон перетне штат з південного заходу на північний схід. З 67 округів Флориди в 51 діє надзвичайний стан.

У постраждалих від урагану "Хелен" американських штатах багато жителів перебувають без проточної води, зв'язку та електрики03.10.24, 13:29

Популярні

Новини по темі

Справу екскерівника Одеського ТЦК передали до суду - ДБР

 • 11866 переглядiв

На Дніпропетровщині вночі збили "шахед"

 • 26465 переглядiв