v-yes-prahnut-zabezpechyty-tranzyt-hazu-z-rosii-cherez-ukrainu-pislia-2024-roku-zmi

В ЄС прагнуть забезпечити транзит газу з росії через Україну після 2024 року - ЗМІ

 • 61191 переглядiв

Низка європейських країн працюють над тим, щоб продовжити постачання газу із рф через Україну в країни Євросоюзу  після закінчення наприкінці 2024 року дії контракту між Києвом і москвою. Про це в середу, 3 липня, повідомляє німецька економічна газета Handelsblatt, передає УНН із посиланням на DW

Деталі 

Зазначається, що зокрема і у міністерстві економіки ФРН і Єврокомісії (ЄК)  повідомили, що уряд Німеччини та Брюссель ведуть переговори з державами - членами ЄС, які отримують транзитний газ. 

Як пише Handelsblatt з посиланням на представницю Єврокомісії, при цьому ЄС  розглядає можливість укладення з "Газпромом" контракту на транзит газу через Україну. 

Доповнення 

Незважаючи на війну з Україною, росія продовжує постачати через її територію газ у такі країни ЄС, як Австрія, Словаччина, Угорщина та Чехія.

3 липня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не хоче продовжувати дію газового контракту із росією. Наразі  Київ веде переговори про постачання природного газу до Європейського союзу із Азербайджану. 

 Раніше Bloomberg повідомляло, що європейські чиновники ведуть переговори про збереження надходження газу через трубопровід через Україну, один із варіантів може полягати в тому, щоб європейські компанії купували та закачували газ з Азербайджану до російських трубопроводів.

Популярні

Новини по темі

21 з 22 ворожих "шахедів" знищено вночі над Україною

 • 32479 переглядiв

Дніпро: зросла кількість жертв двох ударів рф

 • 23647 переглядiв