v-azovskomu-mori-udarne-uhrupovannia-voroha-perebuvaie-na-navchanniakh-vms-zsu

В Азовському морі ударне угруповання ворога перебуває на навчаннях - ВМС ЗСУ

 • 23110 переглядiв

російська ударна група, що складається з шести кораблів, включаючи три крилаті ракетоносці "Буян-М" і великі десантні кораблі, наразі проводить навчання в Азовському морі.

Російське ударне угруповання в Азовському морі, що включає шість кораблів, зокрема три носія крилатих ракет проєкту "Буян-М" та великі десантні кораблі, наразі перебуває в навчальному процесі. Про це розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

В Азовському морі перебуває ударне угруповання. Там, як мінімум, є шість кораблів, з яких 3 – носії крилатих ракет проєкту "Буян-М" і великі десантні кораблі. Враховуючи характер їхніх дій та складу угруповань, можна зробити висновок, що це навчальний процес, адже розпочався навчальний рік в рф

- сказав речник ВМС.

За його словами, росіяни вважають Азовське море більш безпечнішим ніж Чорне море, через "контролювання" Керченської протоки.

"Враховуючи, що Азовське море досить мілке, там всього до 15 метрів і кількість рекомендованих шляхів обмежена. Відповідно, росіяни перебувають в одній локації з цивільними суднами, яких теж там багато та використовують їх у якості "щита", що в принципі звично для росіян", - заявив Плетенчук.

Плетенчук каже, що це угрупування фактично продовжує забезпечуватись за рахунок паромної переправи, яку цивільною можна назвати "дуже-дуже" умовно, бо на ній лежить ¾ військової логістики для забезпечення Криму та південного угрупування.

Нагадаємо

росія досі не може собі дозволити знаходитися в акваторії Чорного моря надводними кораблями.

Популярні

Новини по темі

Велоспорт: "Тур де Франс" у 2026 році стартує з Барселони

 • 14047 переглядiв

На кордоні з Молдовою утворились великі затори: що відомо

 • 13895 переглядiв