ukrainski-viiskovi-vykorystovuiut-drony-dlia-rozminuvannia-morskykh-akvatorii

Українські військові використовують дрони для розмінування морських акваторій

 • 28881 переглядiв

Українські фахівці використовують дрони для обстеження морських акваторій та виявлення магнітних аномалій, які можуть свідчити про наявність підводних вибухових пристроїв, в рамках заходів з розмінування.

В рамках розмінування морських акваторій українські фахівці обстежують завдяки безпілотникам. Про це повідомляє пресслужба Держспецтрансслужби, передає УНН.

Деталі 

У відомстві розповіли, що сучасні БПЛА для технічного обстеження територій перед розмінуванням, ефективно себе зарекомендували під час обстеження сільськогосподарських земель на деокупованих територіях.

В Україні потенційно замінованими є 30% території - Шмигаль11.10.23, 12:24 • [views_301800]

Наразі один з таких комплексів БпЛА успішно працює та обстежує морські акваторії на предмет виявлення магнітних аномалій та наявність намагнічених сторонніх предметів у воді

За два тижні роботи уже обстежили понад 40 гектар акваторії. Складнощі у роботі виникають через несприятливі погодні умови – дощ, туман, вітер, хвилі на воді. Тому кожен вихід, як квест. Але за майже рік роботи з системою, ми вже не тільки вивчили його, а і знаємо тонкощі

- розповів командир військового екіпажу старший лейтенант Ярослав Дубневич.

За його словами, українські фахівці постійно спілкують з розробниками, проте система показує себе чудово і результативно.

Доповнення

У відомстві розповіли, що загалом система виявлення магнітних аномалій V2MAG може обстежувати акваторії до 10 м глибиною.

Після сканування території спеціалізоване програмне забезпечення створює мапу магнітних аномалій, після аналізу якої надаються координати потенційних ВНП. 

Процес роботи складний, але від того не менш цікавий, а головне – необхідний. Кожен обстежений метр території наближає нас до перемоги

- підсумували у Держспецтрансслужбі.

Нагадаємо

Україна виділила 3 мільярди гривень з державного бюджету на програми гуманітарного розмінування і працює над компенсацією фермерам за розмінування їхніх земель перед посівною.

Популярні

Новини по темі