ukraina-vzhe-uklala-bezpekovi-uhody-z-12-krainamy-zelenskyi

Україна вже уклала безпекові угоди з 12 країнами - Зеленський

 • 23897 переглядiв

Україна уклала вже 12 безпекових угод, які зафіксували понад 23 мільярди доларів військової та фінансової підтримки. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі 

Глава держави підбив підсумки європейського турне, за час якого підписав безпекові угоди з Іспанією, Португалією та Бельгією. За його словами, ці документи фіксують довготривалу підтримку України.

Загалом укладено вже 12 безпекових угод, у яких зафіксовано понад 23 мільярди доларів військової та фінансової підтримки. Дякуємо партнерам і всім, хто вірить в Україну. Дякуємо всім, хто підтримує нашу боротьбу за незалежність!

- заявив Володимир Зеленський. 

Нагадаємо 

27 травня Україна та Іспанія підписали двосторонню безпекову угоду, яка передбачає надання Україні 1 млрд євро військової допомоги вже у цьому році та 5 млрд євро протягом наступних трьох років. 

28 травня Україна підписала двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки із Бельгією. Згідно з нею Бельгія зобов'язалася надати Україні щонайменше 977 млн євро військової допомоги та 30 винищувачів F-16 до 2028 року.

Крім того, цього ж дня двосторонню угоду про безпеку Україна підписала із Португалією. Вона передбачає, зокрема, надання щонайменше 126 мільйонів євро військової підтримки цього року. Вона підтверджує участь у коаліції F-16, міжнародній коаліції спроможностей морської безпеки, а також у програмі закупівлі боєприпасів великого калібру. 

Популярні

Новини по темі

В Україні завтра не планують відключати світло

 • 83350 переглядiв