ukraina-stala-povnopravnym-chlenom-observatorii-z-vykladannia-istorii-u-yevropi

Україна стала повноправним членом Обсерваторії з викладання історії у Європі

 • 20848 переглядiв

Україна стала повноправним членом Обсерваторії з викладання історії у Європі після того, як протягом року була державою-спостерігачем.

Україна стала повноправною країною-членом Обсерваторії з викладання історії у Європі (OHTE). До цього наша держава протягом року була в OHTE як спостерігач. Про це йдеться у заяві Офісу Ради Європи в Україні, передає УНН

Після одного року членства в якості держави-спостерігача Україна приєдналася до Обсерваторії з викладання історії у Європі (OHTE) як повноправна держава-член у червні 2024 року

- йдеться у заяві.

Як держава-спостерігач, яка приєдналася до OHTE 1 червня 2023 року, Україна була включена до частини дослідження стану викладання історії у Європі.  

Зазначається, що  участь більшої кількості країн у роботі Обсерваторії дозволить отримати повнішу картину стану викладання історії у Європі.

Як зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий у своєму листі до Генеральної секретарки Ради Європи,  повномасштабне вторгнення росії в Україну ще раз підтвердило необхідність зміни підходів і практик у викладанні історії, важливість впровадження змін до навчальних програм та історіографії.

"Реформи викладання історії в Європі мають вирішальне значення для європейської безпеки, особливо в час, коли глобальний мир знаходиться під загрозою. Ми віримо, що членство в OHTE надасть унікальні можливості для обговорення зв’язку між викладанням історії та навчанням миру", – наголосив Лісовий.

На Українських книжкових поличках за кордоном з’явилася "Історія України-Руси" Грушевського21.02.24, 23:03

Популярні

Новини по темі