ukraina-ochikuie-na-perehovornu-ramku-vid-yevrokomisii-vzhe-u-berezni-2024-roku-shmyhal

Україна очікує на переговорну рамку від Єврокомісії вже у березні 2024 року – Шмигаль

 • 18955 переглядiв

Україна очікує у березні 2024 року отримати від Європейської Комісії переговорні рамки щодо вступу у ЄС. Український уряд виконав необхідні рекомендації.

Глава українського уряду Денис Шмигаль привітав виконавчого віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса, згадавши про відкриття переговорів щодо вступу України до ЄС та зазначив, що Україна виконала необхідні закони, тому очікує початку самих перемовин.

Про це передає УНН із посиланням на офіційну сторінку прем‘єр-міністра України.

Дякую за масштабну підтримку, перш за все – це рішення Європейської ради про відкриття переговорів щодо вступу України до ЄС. (..) Ми очікуємо озвучення рамок для перемовин, а також – безпосередньо початку перемовин. 

– сказав прем’єр-міністр України

Денис Шмигаль підкреслив, що українському уряді вмотивовані, націлені працювати далі.

В нас широчезне коло питань для обговорення, починаючи від фінансової підтримки і взаємодії, завершуючи торгівельними питаннями: продовженням безмитної торгівлі, запровадженням інших безвізів для України, як ми їх називаємо, у сфері торгівлі. Це і угода АКА, це і внесення змін до 29 статті нашої угоди про асоціацію

- зазначив прем’єр.

Шмигаль нагадав, що Україна активно виконує необхідні "домашні завдання": сім рекомендацій, і 4 необхідні закони – все, за словами прем’єр-міністра вже виконано.

Нагадаємо

Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс прибув до Києва, щоб підтвердити непохитну підтримку ЄС України, яка мужньо відбиває жорстоку і незаконну агресію росії, і відстоює майбутнє України в Європі.

Україна має чіткий план дій і перші результати щодо доступу до заморожених російських активів на суму близько 300 мільярдів євро, щоб профінансувати витрати на відновлення, - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Популярні

Новини по темі

Президент України пояснив, що могло б змінити хід війни

 • 20011 переглядiв

Зеленський прибув до Туреччини - ЗМІ

 • 19987 переглядiв

На Миколаївщині з'явився перший мобільний аптечний пункт

 • 22098 переглядiв

У половині областей України розпочали посівну

 • 57885 переглядiв