ukenru
u-vivtorok-baiden-pryime-lideriv-konhresu-dlia-perehovoriv-pro-vytraty-ta-finansuvannia-ukrainy

У вівторок Байден прийме лідерів Конгресу для переговорів про витрати та фінансування України

 • 33778 переглядiв

Байден зустрінеться з лідерами Конгресу, щоб обговорити надання додаткового фінансування Україні та запобігання закриття уряду.

Президент Байден планує прийняти чотирьох лідерів Конгресу в Білому домі у вівторок, де група обговорить фінансування України та зусилля, щоб запобігти закриттю уряду. Про це пише The Hill, передає УНН.

Деталі

У Білому домі заявили, що Байден підкреслить "терміновість прийняття двопартійного додаткового документа про національну безпеку та збереження уряду відкритим". Серед учасників будуть спікер Майк Джонсон, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл і лідер меншості в Палаті представників Хакім Джеффріс.

Байден тижнями просив Конгрес надати додаткове фінансування для підтримки України у її війні проти Росії, попереджаючи, що невиконання цього буде історичним провалом, який може загрожувати глобальній і внутрішній безпеці.

Раніше цього місяця Сенат переважною більшістю голосів ухвалив фінансування національної безпеки, яке включало гроші для України, Ізраїлю та індійсько-тихоокеанських союзників, але Джонсон знову дав зрозуміти, що законопроект  не буде проголосований  у Палаті представників, оскільки в ньому відсутні бажані положення про кордон. Раніше Джонсон відхилив пропозицію, яка включала заходи безпеки на кордоні.

Востаннє Байден приймав лідерів Конгресу в Білому домі в січні, коли він так само підштовхував законодавців фінансувати Україну в її боротьбі з Росією.

Глава МЗС Польщі спікеру Джонсону про Україну: "На карту поставлено довіру до вашої країни"26.02.24, 03:07 • [views_0]