u-parlamenti-hruzii-pidtrymaly-zakon-pro-inoahentiv-za-khvylynu

У парламенті Грузії підтримали закон про "іноагентів" за хвилину

 • 18717 переглядiв

Юридичний комітет парламенту Грузії розглянув і підтримав закон про "іноагентів" у третьому читанні за 67 секунд. Фінальне голосування за документ - завтра, 14 травня. Про це повідомляє "Ехо Кавказу", передає УНН

Деталі 

Як зазначається, представники опозиції, яких деякий час не пускали до будівлі парламенту, не встигли зайти на засідання комітету.

Голова комітету Анрі Оханашвілі заявив, що третє читання документа передбачає лише редакційні поправки, яких у депутатів правлячої партії не виявилося.

Члени провладної партії "Грузинська мрія" прибули в будівлю законодавчого органу  після того, як спецназ відтіснив звідти протестувальників. Поліцейські побили кількох демонстрантів, є затримані. При появі депутатів учасники мітингу кричали "Раби! Раби!"

Сутички біля парламенту Тбілісі: МВС Грузії закликало протестувальників звільнити територію, погрожуючи поліцією13.05.24, 06:34

Противники законопроєкту зібралися напередодні на проспекті Руставелі о 22:00 і, як було заплановано, провели там усю ніч.

Акція проходила мирно. Перш ніж приступити до відтіснення протестувальників із кількох ділянок, правоохоронці оголосили через гучномовець, що дають демонстрантам 5 хвилин на те, щоб залишити територію.

Ще одна група спецназу перебуває на площі Свободи. Активних дій проти протестувальників вони не вживають.

Уже завтра, 14 травня, провладна партія планує розглянути і затвердити в третьому читанні законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу" на засіданні сесії.

Президентка Грузії запропонувала відтермінувати дату набуття чинності закону про "іноагентів"12.05.24, 20:46

Популярні

ППО працює на Київщині через загрозу атаки БпЛА

 • 48958 переглядiв

У Києві оголошено повітряну тривогу

 • 70176 переглядiв

У Києві оголошено повітряну тривогу: працює ППО

 • 28667 переглядiв

Новини по темі