u-mykolaievi-vykryly-viiskovoho-yakyi-vykrav-ponad-10-mln-hrn-na-zakupivliakh-dlia-potreb-oborony

У Миколаєві викрили військового, який викрав близько 10 млн грн на закупівлях для потреб оборони

 • 25863 переглядiв

Начальника житлово-експлуатаційного управління в Миколаєві викрили у привласненні близько10 мільйонів гривень, виділених на оборону, шляхом завищення цін на поставки паливної деревини на 20% і поділу націнки з змовниками.

У Миколаєві викрили начальника квартирно-експлуатаційного управління, який привласнив близько 10 млн грн, виділених на оборону. Про це пише УНН з посиланням на ДБР.

Деталі 

Встановлено, що у вересні 2023 року посадовець уклав з приватним підприємством низку договорів на закупівлю паливної деревини для забезпечення потреб оборони.

Постачання деревини відбувалося за завищеною, порівняно з ринковою, на 20% ціною.

Слідчі з'ясували, що за схемою, державні гроші надходили на рахунок підприємства, а "націнка" за товар ділились між змовниками. Загальний розмір збитків сягнув майже 10 млн грн.

Син посадовця Вінницького ТЦК за 20 тис. дол. обіцяв "пакет" документів для виїзду за кордон, його затримали - ДБР18.06.24, 12:49

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Досудове розслідування триває, вживаються заходи для відшкодування завданих державі збитків. Санкція статті передбачає покарання до 6 років позбавлення волі

- резюмували в ДБР.

Вирішується питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади. Також триває робота щодо повідомлення про підозру підприємцю.

Нагадаємо

В Одесі затримали співробітника місцевого військкомату, який за хабар в розмірі 4 000 доларів США видавав ухилянтам фальшиві повістки, аби вони мали змогу ухилитись від призову.

Популярні

Новини по темі

Кількість обстрілів на Куп’янському напрямку зросла

 • 20824 переглядiв

Ще сімох дітей врятували з окупації на Херсонщині

 • 18899 переглядiв