u-minstratehpromi-anonsuvaly-zapusk-biblioteky-komplektuiuchykh

У Мінстратегпромі анонсували запуск "Бібліотеки комплектуючих"

 • 10197 переглядiв

Через місяць планується випуск цифрового проєкту "Бібліотека комплектуючих" для того, щоб полегшити виробникам озброєння пошуки потрібних комплектуючих, які виробляються в Україні. Про це повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр під час виступу на Defense Tech Valley, передає кореспондент УНН.

У нас дуже багато виробників, які спочатку виробляли дрони, потім зрозуміли, що їхні дрони мабуть не найкращі й зараз вони виробляють дуже класні комплектуючі. Відповідно, як на мене у цьому є сьогодні таке слабке місце, як комунікація між виробниками. Тому що багато виробників інколи випадково опиняються за одним столом й виявляється, що те, що вони шукали багато місяців є поруч. Тому зараз ми, думаю буквально за місяць буде готове рішення цифрового проєкту, який називається "Бібліотека комплектуючих"

- розповіла Гвоздяр.

За її словами, компанії зможуть зайти в "Бібліотеку комплектуючих", яка синхронізована з Дією і зможуть за своїм запитом побачити, які комплектуючі вже виробляються в Україні і як зв’язатися з відповідним партнером.

Так само компанії, які тільки починають щось виробляти можуть там зареєструватися. Тобто це буде такий цифровий майданчик, де буде легше знайти собі партнера

- сказала Гвоздяр.

Окремо журналістам Гвоздяр розповіла, що десь за місяць цей проєкт випустять.

За її словами, індетифікація буде відбуватися з "Дією", тому що не можна допустити ворогів, або інших людей які можуть скористатися інформацією "Бібліотеки комплектуючих".

Доповнення

В Міноборони заявляли, що у 2025 році Україна збільшить власне виробництво дронів, далекобійної зброї та балістичних ракет.

Федоров: в Україні є стартапи, здатні швидко змінювати ситуацію на фронті, але потрібна фінансова підтримка07.10.24, 12:11

Популярні

Новини по темі

У столиці зафіксовано рекордну кількість опадів

 • 11690 переглядiв

Авіаудар рф по Херсону: повідомляється про вже 13 поранених

 • 11354 переглядiв