u-krimu-pislya-pidrivu-dambi-vodi-ne-bude-schonaymenshe-rik-ukrgidroenergo

У Криму після підриву дамби води не буде щонайменше рік - Укргідроенерго

 • 1219442 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Через підрив Каховської ГЕС вода до нині тимчасово окупованого Криму не надходитиме мінімум рік. Про це повідомив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота в ефірі одного з телеканалів, пише УНН.

Деталі

Як пояснив генеральний директор Укргідроенерго, швидко відновити подачу воду після деокупації півострова теж буде неможливо.

Окрім цього, від нестачі водопостачання потерпатимуть Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська і Миколаївська області.

Цитата

«Сподіваємось, спрацювання Каховського водосховища зупиниться на відмітці 6-7 метрів. Лише за таким сценарієм ми можемо через рік в разі деокупації і після паводку дійти до рівня 12,7 метра, щоб в першу чергу забезпечити наші регіони питною і технічною водою», - зазначив Сирота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник мера Маріуполя показав як виглядає акваторія біля головної станції Північно-Кримського каналу

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Відкрито кримінальне провадження про екоцид.

Після підриву росіянами Каховської ГЕС у тимчасово окупованому Криму виникли серйозні проблеми з водопостачанням. Окупаційна влада рішень щодо розв'язання проблеми станом на 11 червня не ухвалювала, повідомляли у Центрі національного спротиву.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Сумщина: ворог за ніч обстріляв п'ять прикордонних громад

     • 758195 переглядiв