u-hruzii-try-telekanaly-oshtrafuvaly-cherez-vidmovu-transliuvaty-rolyk-iz-kadramy-ukrainy

У Грузії три телеканали оштрафували через відмову транслювати ролик із кадрами України

 • 13373 переглядiв

Суд у Тбілісі оштрафував три грузинські телеканали за відмову розміщувати в ефірі політичний ролик правлячої партії "Грузинська мрія". У відео протиставляють кадри зруйнованих через війну будівель в Україні і неушкоджені будинки Грузії. Про це повідомляє Formula, пише УНН.

Деталі

Тбіліський міський суд оштрафував на 5000 ларі телеканали  "Формула", Головний канал і "Перший телеканал" за невиведення в ефір пропагандистського ролика від "Грузинської мрії".

Суд задовольнив клопотання Комісії з комунікацій, і тепер телеканали зобов'язані негайно виконати рішення і випустити політичну рекламу.

Нагадаємо

Три опозиційні телеканали Грузії відмовилися транслювати передвиборчу рекламу правлячої партії з кадрами руйнувань в Україні. Їм загрожували великі штрафи, які могли призвести до припинення діяльності каналів.

Посол ЄС у Грузії  Павло Герчинський назвав плакати "Грузинської мрії" з руїнами українських міст обурливими та ганебними. Він підкреслив, що мир у Грузії та ЄС досягнуто ціною жертв українського народу.

"Грузинська мрія" розкритикувала посла ЄС за засудження використання кадрів зруйнованих українських міст у передвиборчій агітації. Партія вважає це втручанням у виборчу кампанію.

Прем'єр Грузії заявив, що передвиборчі банери з руїнами в Україні "оголили правду". МЗС України засудило цю заяву як недружню, назвавши її спробою втягнути Україну у внутрішньополітичні процеси Грузії.

Популярні

Новини по темі

Тренер ФК "Троєщина" Денис Скляренко загинув на фронті

 • 17825 переглядiв

У застосунку Резерв+ з'явиться сервіс відстрочки

 • 15908 переглядiв