u-derzhdepi-prokomentuvali-vimknennya-starlink-poblizu-krimu

У Держдепі прокоментували вимкнення Starlink поблизу Криму

 • 1084031 переглядiв

Цитата

«Ми сподіваємось і очікуємо, що ця технологія залишиться повністю доступною для українців», — сказав Блінкен у неділю в програмі CNN.

Блінкен відмовився коментувати повідомлення, підтверджене Маском, про те, що засновник SpaceX відмовив українському запиту активувати систему в анексованому Москвою кримському порту Севастополь минулого року, щоб допомогти атакувати російські військові судна.

Відповідаючи на запитання, чи повинен Маск понести відповідальність, Блінкен сказав: «Я не можу говорити про конкретний епізод».

Цитата

«Ось що я можу вам сказати: Starlink був життєво важливим інструментом для українців, щоб українці могли спілкуватися один з одним, і особливо для військових, щоб спілкуватися в їхніх зусиллях захистити всю територію України», – сказав він.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що минулого року Ілон Маск таємно відключив роботу Starlink біля узбережжя Криму, щоб зірвати атаку України підводними дронами на російський військово-морський флот.

Ілон Маск спростував затвердження телекомпанії CNN про відключення у 2022 році Україні доступу до його сервісу Starlink біля узбережжя Криму. Але він уточнив, що система в цьому районі не була включена і він відхилив запит України на її активацію через побоювання щодо можливої атаки ЗСУ проти російського флоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Системи Starlink дійсно не працювали певний час біля Криму – Буданов

Ілон Маск передав своєму біографу приватні повідомлення від українського міністра цифрової трансформації Михайла Федорова без запиту на дозвіл. Зокрема, у Washington Post потрапив фрагмент листування Маска і Федорова, щодо відключення інтернет-сервісу Starlink у вересні минулого року, коли українські військові намагались атакувати Чорноморський флот рф в окупованому росіянами Севастополі.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Держдепі прокоментували вимкнення Starlink поблизу Криму

     • 1084031 переглядiв

    У бєлгородській області рф нібито збили два безпілотники

     • 210309 переглядiв

    Україна розраховує використати F-16 у бою вже цієї зими — WSJ

     • 425615 переглядiв

    У Марокко кількість жертв перевищила 2100 осіб

     • 337409 переглядiв