u-berezni-shmyhal-ta-tusk-zustrinutsia-dlia-obhovorennia-polskoi-blokady-ukrainskoho-kordonu

У березні Шмигаль та Туск зустрінуться для обговорення польської блокади українського кордону

 • 23938 переглядiв

Прем'єр-міністри України та Польщі Денис Шмигаль та Дональд Туск зустрінуться у Варшаві наступного місяця, щоб обговорити питання, пов'язані з українсько-польським кордоном та торгівлею.

Наступного місяця у Варшаві відбудеться зустріч прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та його польського колеги Дональда Туска. Про це Туск розповів на пресконференції, пише polsatnews, передає УНН.

Деталі

За словами Туска, запропонована зустріч на кордоні з Володимиром Зеленським не відбудеться.

Зеленський разом з урядом готовий приїхати на кордон з Польщею, Туска та Дуду теж закликає прибути21.02.24, 16:35

Я чітко дав зрозуміти. Я перебуваю в контакті з Єврокомісією, це наша спільна угода з президентом Дудою(...) 28 березня відбудеться зустріч представників польського та українського урядів. Мусимо знайти спільне розвʼязання, щоб зберегти інтереси польських фермерів

- розповів Туск. 

За його словами, останніми днями він провів низку зустрічей з лідерами кількох країн. Він також запевнив у "постійному контакті" з президентом Анджеєм Дудою. 

Доповнення

Також Туск наголосив, що він всіма силами шукає варіанти для забезпечення  інтересів польських фермерів. Він підкреслив, що аграрії можуть покластись на його уряд.

Окремо він розкритикував проросійських учасників акцій протесту. 

МЗС Польщі оприлюднило заяву щодо антиукраїнських та пропутінських гасел на протестах фермерів21.02.24, 16:02

Я ніколи не погоджуся на одне – ми не можемо дозволити тим, хто відкрито і безсоромно підтримує Путіна, дискредитує нас, поляків і протестувальників, бути активними на кордоні з Україною

- заявив Туск. 

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський наголосив, зараз немає жодного погодження на експорт у Польщу зерна з України. Хоч це для українських виробників очевидно невигідно, але Україна дотримується цього.

Популярні

У Харкові пролунала серія вибухів - ЗМІ

 • 79267 переглядiв

Новини по темі