ssha-hotuiut-novi-sanktsii-proty-viiskovoi-mashyny-rosii-zmi

США готують нові санкції проти військової машини росії - ЗМІ

 • 43446 переглядiв

Адміністрація Байдена готує нові санкції, спрямовані на обмеження доступу росії до товарів, які підтримують її військову машину. Про це заявила у вівторок міністр фінансів США Джанет Єллен, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

США "представлять нові жорсткі санкції, спрямовані проти тих, хто сприяє військовій машині Кремля, включно з посередниками в третіх країнах, які постачають росії критично важливі матеріали для її армії", - заявила Єллен у Вашингтоні.

Без импортной электроники российские ракеты непригодны для использования - Рувин26.10.2023, 10:22 • [views_155310]

Вона сказала, що санкції буде оголошено вже наступного тижня.

Додамо

За інформацією ЗМІ, нові обмеження стануть останніми в низці заходів, спрямованих на припинення торгівлі критично важливими технологіями, які російські військові використовували під час вторгнення на Україну. Експорт більшості таких товарів подвійного призначення безпосередньо в росію заборонений, тому країна почала закуповувати їх у третіх країн.

Хоча дії союзників дозволили зупинити деякі поставки, росія знайшла нові маршрути перевалки товарів, зокрема через Індію, Малайзію і Таїланд.

За словами людей, знайомих із цим питанням, крім націлювання на посередників у країнах, що викликають занепокоєння, США, як очікується, запропонують більше заходів, спрямованих на російський енергетичний сектор і банки. Україна закликає партнерів активізувати зусилля по боротьбі зі здатністю росії обходити санкції, а також скоротити її доходи від продажу нафти.

США вводят санкции против российских криптообменников26.09.2024, 23:43

Популярні

Новини по темі

США готують нові санкції проти військової машини росії - ЗМІ

 • 43446 переглядiв

У Харкові лунають вибухи, окупанти атакують КАБами

 • 25378 переглядiв

ДБР про скандали з МСЕК: яке покарання очікує на посадовців

 • 30694 переглядiв