si-tszinpin-ta-putin-pidpysaly-zaiavu-pro-pohlyblennia-vidnosyn

Сі Цзіньпін та путін підписали заяву про поглиблення відносин

 • 22526 переглядiв

В четвер, 16 травня, президент рф володимир путін і голова КНР Сі Цзіньпін підписали спільну заяву про поглиблення відносин всеосяжного партнерства і стратегічної взаємодії між двома країнами. Про це пишуть російські ЗМІ, передає УНН. 

Деталі 

Російський диктатор під час заяви для ЗМІ зазначив, що в цьому документі "поставлено нові масштабні завдання і довгострокові перспективи розвитку всього комплексу російсько-китайських зв'язків", досягненню яких сприятиме і підписання пакету міжурядових, міжвідомчих і комерційних угод, підготовлених до його візиту в КНР.

Своєю чергою в МЗС КНР вказали, обидві сторони повинні взяти 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин як "нову відправну точку, продовжувати синергію стратегій розвитку і продовжувати збагачувати двостороннє співробітництво, щоб принести більшу користь двом країнам". 

Документ було підписано за підсумками російсько-китайських переговорів. Як раніше пояснив помічник путіна юрій ушаков, це розгорнутий документ, що складається з більш ніж 30 сторінок. 

У ньому окреслено подальші шляхи розвитку комплексу двосторонніх зв'язків, "підтверджено провідну роль росії і Китаю у формуванні справедливого і демократичного порядку. 

путін у Пекіні проводить переговори із Сі Цзіньпіном 16.05.24, 08:50

Популярні

Новини по темі

У Криму вражено два МіГ-31, С-400 і склад із паливом - росЗМІ

 • 100752 переглядiв