shveitsariia-vydilyt-ponad-64-mln-dolariv-na-tsyfrovizatsiiu-derzhavnykh-posluh-ukrainy

Швейцарія виділить понад 64 млн. доларів на цифровізацію державних послуг України

 • 20430 переглядiв

Швейцарія виділить понад 64 мільйони доларів на цифровізацію державних послуг в Україні протягом наступних чотирьох років, щоб підтримати демократичні реформи і допомогти у відновленні країни.

На своєму засіданні 7 червня Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення про виділення 58,7 млн швейцарських франків (понад 64 млн. доларів) на підтримку України в галузі цифровізації та електронного урядування. Виділяти кошти будуть протягом наступних чотирьох років. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду Швейцарії.

Деталі

Швейцарія виділить для України 58,7 млн ​​швейцарських франків на період 2024-28 рр.

Кошти направлять на проєкти в регіонах, які безпосередньо постраждали від війни та мають важливе значення для майбутнього відновлення країни. Серед основних напрямів - охорона здоров'я, освіта та гуманітарне розмінування.

В уряді Швейцарії наголошують, що цифровізації сприяє демократичним реформам в Україні та одночасно підвищує прозорість послуг, які надає держава. Обидва напрямки мають вирішальне значення для відновлення України.

Також повідомляється, що Швейцарія оголосить про свою підтримку в галузі цифровізації та електронного урядування на наступній конференції з відновлення України (URC), яка відбудеться 11-12 червня 2024 року в Берліні.

Ісландія виділить на підтримку української енергетики додаткові 667 тисяч євро04.06.24, 17:33

Популярні

Новини по темі

Україна та НАТО працюють над новою інноваційною угодою

 • 19830 переглядiв