rosiiany-nezakonno-vyvezly-z-okupovanoi-donechchyny-shche-17-ukrainskykh-ditei-lubinets

росіяни незаконно вивезли з окупованої Донеччини ще 17 українських дітей - Лубінець

 • 21928 переглядiв

росіяни незаконно вивезли з окупованих районів Донеччини 17 українських дітей, яких відправили на "реабілітацію" до москви. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі 

За словами омбудсмена, уповноважена президента рф з прав дитини Марія Львова-Бєлова вчергове сприяла вивезенню українських дітей з тимчасово окупованої Донеччини на "реабілітацію".

ПАРЄ на зимовій сесії обговорить резолюцію про становище дітей в Україні - нардеп21.01.24, 21:12

17 дітей із захворюваннями нервової системи та опорно-рухового апарату літаком російського міноборони відправили до підмосковного реабілітаційного центру "Огоньок"  

- розповів Лубінець.

Він також зауважив, що упродовж 2023 року, за даними РФ, таким чином вдалося "оздоровити й реабілітувати" 150 українських дітей, які наразі проживають на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Доповнення

Лубінець підкреслив, що практика вивезення дітей України це стратегічно важлива програма рф — коли під приводом надання медичної допомоги відбувається примусова паспортизація росіянами громадян України.

Обов’язковою умовою для лікування є наявність російського паспорта, який за наказом путіна оформлюється за спрощеною процедурою. Таким чином під примусом відбувається нав’язування російського громадянства, що суперечить нормам міжнародного права

- пояснив Лубінець

Нагадаємо

Омбудсмен Дмитро Лубінець під час четвертої зустрічі радників щодо Формули миру в Давосі, розповів, що Україна повернула з росії 517 незаконно депортованих дітей та 2828 дорослих, серед яких 150 цивільних.

Скільки дітей Україна втратила через рф за 10 років війни: засновник Save Ukraine оприлюднив дані16.01.24, 21:24

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    260 вибухів: ворог за тиждень 35 разів обстріляв Чернігівщину

     • 25538 переглядiв

    Видатки на оборону в Україні, за 2023 рік, склали 1 843,8 млрд грн

     • 104324 переглядiв