rosiia-vyrobliaie-vtrychi-bilshe-artyleriiskykh-snariadiv-nizh-ssha-i-yevropa-dlia-ukrainy-cnn

росія виробляє втричі більше артилерійських снарядів, ніж США і Європа для України - CNN

 • 22521 переглядiв

росія виробляє близько 3 мільйонів артилерійських снарядів на рік, що майже втричі більше, ніж 1,2 мільйона снарядів, вироблених США та Європою для України.

росія за рік виробляє майже втричі більше артилерійських боєприпасів, ніж США і Європа для України, що є перевагою для армії рф перед черговим наступом на фронті, який очікується наприкінці цього року, пише CNN, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, згідно з оцінками розвідки НАТО, російський ОПК виробляє близько 250 000 артилерійських боєприпасів на місяць, або близько 3 мільйонів на рік.  

Своєю чергою США і Європа разом здатні виробляти лише близько 1,2 мільйона боєприпасів на рік для відправки Києву, повідомив CNN високопоставлений співробітник європейської розвідки.

Американські військові поставили перед собою мету виробляти 100 тисяч артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року - менше половини російського місячного виробництва, - але навіть ця цифра тепер недосяжна через затримку голосування в Конгресі США щодо допомоги Україні. 

Президент Чехії оголосив, що зібрані 800 тисяч боєприпасів прибудуть в Україну за декілька тижнів 10.03.24, 20:57

За словами офіційних осіб, наразі росія випускає близько 10 000 снарядів на день, у той час, як з української сторони на день виробляється всього 2 000 снарядів. За словами представника європейської розвідки, в деяких місцях вздовж фронту співвідношення ще гірше.

Як зазначив CNN представник НАТО, росія працює на артилерійських заводах "24 години на добу 7 днів на тиждень", змінюючи один одного по 12 годин. В оборонному секторі зараз працює близько 3,5 мільйонів росіян, тоді як до війни їх було від 2 до 2,5 мільйонів. росія також імпортує боєприпаси: Іран відправив минулого року щонайменше 300 000 артилерійських снарядів, а Північна Корея поставила щонайменше 6700 контейнерів із мільйонами снарядів.

За словами американського чиновника, приблизним еквівалентом у США було б застосування президентом Джо Байденом Закону про оборонне виробництво, що дає президенту право наказувати компаніям прискорено виробляти обладнання для підтримки національної оборони.

CNN: законопроєкт про допомогу Україні може з'явитися у Палаті представників США до квітня04.03.24, 01:48

За словами американських і західних чиновників, нарощування росією виробництва все ще недостатньо для задоволення її потреб, і західні розвідники не очікують, що росія досягне значних успіхів на полі бою в короткостроковій перспективі. Крім того, за словами чиновників, існує межа для російських виробничих потужностей: російські заводи, ймовірно, досягнуть піку наступного року.

Популярні

Новини по темі

У швейцарських Альпах знайшли мертвими п'ятьох лижників

 • 27184 переглядiв

Троє загиблих, 12 поранених - результати обстрілів рф Донеччини

 • 27292 переглядiв