protses-perehovoriv-shchodo-vstupu-ukrainy-v-yes-bude-vazhkyi-polshcha

Процес переговорів щодо вступу України в ЄС буде важкий – Польща

 • 16615 переглядiв

Вступ України до ЄС буде складним процесом, що вимагає продовження реформ, заявили міністри Польщі та Німеччини під час спільної прес-конференції в Києві.

Процес переговорів щодо вступу України в ЄС буде важкий, він вимагатиме від Києва продовження реформ. Про це повідомив міністр у справах Європейського Союзу Польщі Адам Шлапка під час спільної пресконференції з віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною та державним міністром ФРН у справах Європи Анною Люрманн в Києві, передає кореспондент УНН.

Польща завжди підтримувала європейську інтеграцію України, і я хотів би підкреслити, що Україна виконала всі умови, визначені Європейською Комісією, щоб офіційно розпочати процес переговорів про вступ

- сказав Шлапка.

Він нагадав, що на наступному тижні відбудеться міжурядова конференція Україна-ЄС.

Ми повинні продовжувати цей процес і йти крок за кроком…Ми повинні розуміти, що це буде важкий процес, він вимагатиме від України продовження реформ, мова йде не про те, щоб поставити галочки, а про зміну країни

- розповів Шлапка.

Державний міністр ФРН у справах Європи Анна Люрманн наголосила, що майбутнє України звичайно у ЄС.

Власне з цією метою ми всі прибули сьогодні для того, щоб це підтвердити. Ми працювали дуже щільно та плідно з усіма державними органами України, зокрема зі Стефанішиною над впровадженням реформ. Хочу зазначити, що у розвитку із впровадженням реформ Україна досягла величезних досягнень

- зазначила Люрманн.

Доповнення

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомляла, що в Києві відбулося друге засідання у форматі Веймарського трикутника, де міністри підтвердили публічно, що Україна переходить на новий етап руху до членства в ЄС.

Були присутні  державний Міністр Німеччини у справах Європи Анна Люрманн, міністр у справах Європейського Союзу Польщі Адам Шлапка також були представники Франції.

Посли ЄС погодили переговорні рамки щодо вступу України та Молдови14.06.24, 23:00

Довідка

Веймарський трикутник – неформальне політичне об’єднання Німеччини, Франції та Польщі, яке виникло у 1991 році. Перша зустріч голів МЗС трьох держав відбулась у німецькому місті Веймар.

Першочерговою метою діяльності Веймарського трикутника було просування вступу Польщі до НАТО та ЄС. Однак, об’єднання продовжило існувати і після того, як Польща стала членом цих організацій.

У рамках Веймарського трикутника відбуваються зустрічі лідерів трьох держав, міністрів для вироблення спільної позиції по важливих питаннях.

Популярні

Новини по темі

Вдарили трьома КАБами: у Харкові постраждала жінка

 • 18298 переглядiв

В Одеській області чули вибухи

 • 18799 переглядiв