prokurory-zavershyly-rozsliduvannia-spravy-nardepa-yakyi-vymahav-hroshi-u-biitsia-zsu

Прокурори завершили розслідування справи нардепа, який вимагав гроші у бійця ЗСУ

 • 17984 переглядiв

Завершено розслідування НАБУ та САП стосовно народного депутата, голови бюджетного комітету, який вимагав гроші від військовослужбовця Збройних сил України за сприяння у виділенні матеріальної допомоги на лікування.

Розслідування справи голови бюджетного комітету, якого затримали "на гарячому" на початку 2024 року, під час спроби вимагання грошей у військовослужбовця, - завершена представниками НАБУ і САП; дії фігуранта раніше було кваліфіковано за ч. 1 ст. 368 КК України, передає УНН із посиланням на пресслужбу антикорупційної прокуратури.

Деталі

НАБУ і САП завершили розслідування стосовно депутата обласної ради, голови бюджетного комітету, викритого на проханні та одержанні неправомірної вигоди від військовослужбовця ЗСУ. – ідеться у повідомленні.

Встановлено, що у січні 2024 року посадовець запропонував військовослужбовцю посприяти у виділенні йому матеріальної допомоги на лікування. Тобто захисник України, після надходження коштів на банківську картку, повинен був віддати чиновнику половину суми.

Журналіст звинуватив антикорупціонера Шабуніна у привласненні авто, яке передбачалося для фронту18.05.24, 15:49

20 березня 2024 року НАБУ і САП спільно з СБУ затримали депутата "на гарячому" у момент одержання неправомірної вигоди. Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 368 КК України, зазначають у прокуратурі.

Антикорупціонер про результати перевірки укріплень на Київщині: за останні місяці збудували більше, ніж за попередні два роки29.05.24, 15:19

Популярні

Новини по темі

Безпекова угода із Норвегією: оприлюднено текст

 • 20221 переглядiв

Нічна атака рф на Харків: кількість загиблих зросла до 6

 • 34682 переглядiв