premyer-niderlandiv-rozkritikuvav-zbilshennya-byudzhetu-yes-scho-peredbachaye-dopomogu-ukrayini

Прем'єр Нідерландів розкритикував збільшення бюджету ЄС, що передбачає допомогу Україні

 • 173482 переглядiв

Цитата

«Брюссель повинен затягнути пасок замість того, щоб вимагати від країн ЄС додаткових внесків до свого багаторічного бюджету», - заявив прем’єр-міністр Нідерландів.

«Так само, як і в державному бюджеті, час від часу доводиться затягувати пасеи по інших статтях. Ми повинні зробити те саме в Нідерландах», – додав він, заявивши, що «ніхто не чекає» відкриття свого гаманця для Брюсселя в період великого тиску на витрати.

Деталі

Лідери ЄС у четвер вперше обговорили прохання Єврокомісії до держав-членів надати додаткові 66 мільярдів євро до її довгострокового бюджету на 2021-2027 роки.

Хоча Рютте визнав, що збільшення бюджету ЄС «імовірно» є необхідним, він сказав, що «це має бути зроблено шляхом зміни пріоритетів (спрямування - ред.) грошей у бюджеті ЄС».

Попри загальне несхвалення планів Єврокомісії, як повідомляється, прем’єр-міністр Нідерландів усе ж визнав, що підтримує запропоновані додаткові кошти для України. 

Нідерландці продовжать переговори щодо гарантій безпеки з Україною цими вихідними на Мальті, де сторони обговорять постачання винищувачів F-16 і систем ППО. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Євроради: на саміті ЄС обговорять більше підтримки для України

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон знову під ворожим вогнем, лунають вибухи - МВА

     • 72606 переглядiв