В Італії у віці 97 років помер Франческо Рівелла, італійський хімік, автор рецепту популярної шоколадної пасти Nutella. Про це інформує УНН з посиланням на видання The Sun та Il Gazzettino.
Деталі
Зазначається, що Франческо Рівелла, якого італійські ЗМІ називають "батьком Nutella" помер у День святого Валентина.
Він народився в Барбареско, Італія, і почав працювати в Ferrero в 1952 році - ще до того, як компанія перетворилася на багатонаціональну компанію. Закінчивши хімічний факультет Туринського університету у віці 25 років, він розпочав свою кар'єру в "хімічному кабінеті" компанії, де народилися деякі з найзнакових творінь бренду
Франческо Рівелла входив до складу групи, яка відповідає за вивчення сировини для розробки нових продуктів. Вони змішували, удосконалювали та куштували інгредієнти у пошуках ідеального смаку.
Як пише Il Gazzettino, працюючи технічним менеджером, а потім директором, він проводив дослідження, в результаті яких розробив найвідомішу у світі шоколадну пасту Nutella. Крім того, саме Франческо Рівелла вигадав назву шоколадної пасти, смак якої завоював серця мільйонів людей у всьому світі.
Крім роботи у Ferrero, Рівелла був президентом Ордену хіміків П'ємонту. Він вийшов на пенсію в 1993 році, пропрацювавши в компанії 40 років і залишивши після себе багату спадщину у світі солодощів. Після виходу на пенсію він оселився в Альбі, де займався садівництвом та насолоджувався традиційною грою з м'ячем, паллапуньо.
Його поховали 17 лютого в італійській комунні Барбареско.
Нагадаємо
Французький режисер Бертран Бліє помер у віці 85 років. Він був відомий своїм нонконформістським стилем та чорним гумором, отримав "Оскар" за фільм "Приготуйте ваші носовички".
• 7634 переглядiв
• 14734 переглядiв
• 44112 переглядiв
• 76116 переглядiв
• 48570 переглядiв
• 100199 переглядiв
• 58402 переглядiв
• 75267 переглядiв
• 37365 переглядiв
• 29830 переглядiв
