ukenru
pivnichniy-potik-2-mozhe-stati-ekonomichno-ne-vigidnim-dlya-budivnitstva-zerkal

"Північний Потік-2" може стати економічно не вигідним для будівництва - Зеркаль

 • 10314 переглядiв

КИЇВ 2 липня. УНН. Якщо газова директива Європейського Союзу буде розповсюджена на "Північний Потік-2", то він стане економічно не вигідним для будівництва. Про це сказала Заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль на прес-брифінгу 2 липня у Києві, відповідаючи на питання журналістів, передає кореспондент УНН.

"Наша мета - завадити будівництву ("Північного Потоку-2" - ред.). Але ми, знов таки, говоримо про те, що, крім того, якщо законодавство Європейського Союзу буде розповсюджено на "Північний Потік-2", то він стане економічно не вигідним для будівництва. Таке вже було, коли будували "Південний Потік" і коли Європейська Комісія разом з країнами-членами в 2014 році прийняла рішення, що він підпадає під регулювання європейського законодавства, Путін сказав, що вони перестають його будувати", - сказала Зеркаль.

За її словами, це буде не політичним, а правовим шляхом протидії газогону.

"Якщо зміни до директиви буде прийнято і її регулювання буде розповсюджено на всі "Потоки", тоді для росіян цей "Потік" буде не вигідним", - сказала заступниця міністра.

Вона зазначила, що політична пропозиція Комісії була підтримана усіма країнами - зараз на фінальному етапі тривають технічні консультації.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер вимагає зупинити будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляв УНН, збудувати газопровід "Північний потік-2" з Росії до Німеччини вдасться навіть у випадку запровадження американських санкцій проти нього. Про це розповів менеджер проекту Пол Коркоран.

Українські Національні Новини

Політика