pidozru-u-koruptsii-otrymav-nachalnyk-upravlinnia-minoborony-yakyi-ne-zadeklaruvav-aktyvy-na-14-mln-hrn

Підозру у корупції отримав начальник управління Міноборони, який не задекларував активи на 14 млн грн

 • 31743 переглядiв

Служба безпеки за особистого сприяння Міністра оборони України викрила на корупції начальника Головного управління капітальних вкладень Міноборони. За даними пресслужби відомства чиновник Міноборони, придбав і "переписав" на цивільну дружину у 2022-2023 роках нерухомість та елітний автопарк на 14 мільйонів гривень. Пор це пише УНН із посилання на дані правоохоронців.

За даними слідства, протягом 2022-2023 років фігурант незаконно збагатився на майже 14 млн грн. У подальшому за ці гроші він придбав дві квартири у новобудовах, гараж та паркомісце у Києві. Крім того за одержані "прибутки" посадовець купив три авто преміум класу, у тому числі марки LEXUS та BMW. Потім, щоб приховати придбані активи, чиновник "переписав" їх на свою цивільну дружину.

– повідомили в СБУ.

Деталі

Зазначається, що аби користуватись переписаними на кохану активами,  фігурант оформив відповідні довіреність про управління майном.

Також у ході розслідування правоохоронці встановили факт приховування від декларування понад 3 млн гривень, а ще 3,5 млн грн чиновник зберігав у своєї цивільної дружини.

 За даними НАЗК начальник Головного управління капітальних вкладень Міноборони за час служби у держструктурі придбав такі активи:

  • дві квартири в Києві;
  • три автомобілі (NISSAN ROGUE; BMW 428I; LEXUS LX 570);
  • нежитлове приміщення, гаражний бокс та машиномісце;
  • понад 3,5 млн грн готівки.

Високопоставленому чиновнику Міністерства оборони України вже оголосили підозру

 В Офісі Генпрокурора заявили, що йому закидають одразу дві статті: декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення (ч. 1 ст. 366-2, ст. 368-5 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Чиновнику загрожує до 10 років тюрми.

Досудове розслідування триває.

Популярні

Новини по темі

Атака рф на Дніпро: кількість жертв зросла до двох

 • 26476 переглядiв