palestyna-otrymala-pershu-partiiu-zerna-za-prohramoiu-grain-from-ukraine

Палестина отримала першу партію допомоги за програмою Grain from Ukraine

 • 13201 переглядiв

З України відправили 1000 тонн пшеничного борошна до Палестини в межах гуманітарної програми Grain from Ukraine. Загалом планується доставити понад 7 тисяч тонн борошна та 750 тонн олії для допомоги сім'ям у секторі Газа.

Палестина отримала вантажі зерна в межах гуманітарної програми "Grain from Ukraine", повідомили керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і МЗС України у четвер, пише УНН.

Деталі

"Ініціатива Grain From UA Президента Володимира Зеленського у співпраці з WFP відправила першу з трьох партій до Палестини, яка забезпечить харчову допомогу понад 100 000 сімей, які опинилися в епіцентрі конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС", - написав Єрмак у Telegram.

За даними МЗС, судно з 1000 тоннами пшеничного борошна прибуло з України до Палестини для надання термінової допомоги тим, хто страждає від нестачі продовольства. Загалом Палестина отримає 7 тис. тонн пшеничного борошна та 750 тонн олії.

"Cудно з 1 тисячею тонн пшеничного борошна для Палестини прибуло з Туреччини до Йорданії в межах Grain from Ukraine і вже доставлено в сектор Газа. Ця партія стала першою поставкою до Палестини в межах цієї ініціативи. У найближчі місяці заплановано відправлення інших суден. Загалом у межах ініціативи Україна планує доставити понад 7 тисяч тонн пшеничного борошна до Гази за підтримки донорів, зокрема Норвегії, Австрії, Естонії, Франції та Ісландії", - вказав Єрмак.

"Попри агресію росії та посилення її атак, Україна продовжує демонструвати свою відданість та лідерство у підтримці країн, які знаходиться під загрозою голоду", - наголосили у МЗС.

Популярні

Новини по темі

У Львові маршрутка знесла електроопору: є потерпілі

 • 8685 переглядiв