ukenru
ostanni-prigotuvannya-do-svyatkuvannya-dnya-nezalezhnosti-scho-vidbuvayetsya-u-tsentri-stolitsi

Останні приготування до святкування Дня Незалежності: що відбувається у центрі столиці

 • 16865 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. Вранці 24 серпня у центрі столиці тривають останні приготування до святкування 30-річчя Незалежності України, пише УНН.

Деталі

У столиці посилені заходи безпеки. На День Незалежності близько 10 тисяч правоохоронців будуть охороняти порядок у Києві. Так, середмістя патрулює поліція та нацгвардійці. Місцями виставлені турнікети, рамки-металошукачі, проводять огляд особистих речей громадян, вилучають їжу та напої.

Святкові заходи у центрі столиці розпочнуться з покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України в ХХ столітті, загиблих учасників Революції Гідності, учасників війни на Донбасі.

О 10:00 на Хрещатику відбудеться військовий парад.

Цього року у військовому параді візьмуть участь понад 5 тисяч військових, понад 50 літальних апаратів, 400 одиниць зброї та техніки.

На параді на Хрещатику буде три колони — піша, повітряна і механізована.

Передбачається, що цього року парадні розрахунки пройдуть Хрещатиком новим стройовим кроком — ногу підніматимуть нижче, на 10-15 см замість раніше визначених 15-20 см.

Тим часом, у центрі столиці уже потроху починають збиратися глядачі. До проходу на параді готуються коробки військових та правоохоронців. На Майдані Незалежності до виступів готуються вокалісти та оркестри.

У КМДА розповіли, де обмежать рух у Києві на свято.

У День Незалежності України в Києві станції метро "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" не працюватимуть до завершення святкових заходів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у найбільших містах України святкуватимуть День Незалежності

Українські Національні Новини

Суспільство