orban-meta-moho-vizytu-zrozumity-yak-my-mozhemo-dopomohty-ukraini-v-nastupni-shist-misiatsiv

Орбан: "Мета мого візиту – зрозуміти, як ми можемо допомогти Україні в наступні шість місяців"

 • 17710 переглядiв

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідав Україну, щоб зрозуміти, як допомогти країні в наступні півроку, обговорити перспективи миру, а також становище угорської громади в Україні.

Прем'єр-міністром Угорщини Віктор Орбан під час зустрічі із Президентом Володимиром Зеленським заявив, що Україна – найголовніше питання для Європи, і воно буде таким протягом наступних місяців, пише УНН.

Дякую, що на нашій минулій зустрічі в Брюсселі, ви мене запросили до України… Я думаю, що це найголовніше питання для Європи, і воно буде таким протягом наступних місяців. Головування Угорщини в ЄС – питання війни та миру між Україною та росією, російського вторгнення в Україну. Мета мого візиту – зрозуміти, як ми можемо допомогти Україні в наступні шість місяців. І, авжеж, я хочу скористатись можливістю цієї зустрічі, щоб разом обговорити становище угорської спільноти, що проживає в Україні, і подумати, як допомогти їм також

- заявив Орбан.

Він вказав, що Угорщина дуже прагне допомогти Україні гуманітарно та виступає за мир.

"І я хотів би зрозуміти – і вважаю це своєю місією – зрозуміти ваше бачення щодо шансів на мир. Я налаштований оптимістично і вдячний за запрошення", - додав він.

Своєю чергою Зеленський подякував Орбану за участь Угорщини, в Саміті миру та приєднання до комюніке.

"Звісно, я хочу обговорити з вами ситуацію на полі бою та Саміт миру",- сказав Зеленський.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 2 липня, зустрівся у Києві із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. За словами голови держави, вони говоритимуть про те, як наблизити справедливий і тривалий мир.

Популярні

Новини по темі

В Японії пожежа на нафтопереробному заводі Idemitsu - Reuters

 • 14354 переглядiв